Vpišite iskalno besedo

RAVNANJE PO PULJENJU ZOB

RAVNANJE PO PULJENJU ZOB

RAVNANJE PO PULJENJU ZOB

Včasih se zaradi obolenja zob ali obzobnih tkiv zgodi, da je treba izpuliti zob. To se zgodi v primerih, če se zob maje, če je zobna krona tako uničena, da obnova s plombo ali prevleko ni možna ali če je v predelu koreninskega vrčka kronična vnetna sprememba -granulom, ki je ni mogoče pozdraviti z drugimi metodami. Zob lahko odstranimo tudi zaradi ortodontskih razlogov.

Po posegu, ki po navadi poteka brez večjih zapletov, morajo pacienti upoštevati zobozdravnikova navodila. Tako na dan operacije in še dva dni po njej ne kadite, ne uživajte alkohola, izogibajte se večjim telesnim naporom in jejte mehko hrano. Po obroku izperite usta z vodo ali kamilicami. Ne izpirajte in ne sesajte rane in vanjo ne drezajte. Redno in natančno si umivajte zobe (razen v predelu rane). Na lice v področju posega čim prej položite hladen obkladek. S tem močno zmanjšate otekanje in bolečino. Ne ogrevajte prizadetega predela!

V primeru krvavitve v prvih urah po posegu rane ne sesajte z jezikom! Nalahno pritisnite ali ugriznite na krvaveče mesto prek sterilne gaze. Omrtvičenost zaradi lokalnega anestetika traja še dve do tri ure po posegu. Ne grizite si ustnic ali sluznice lica (v tem času ne žvečite hrane!), saj se lahko nehote poškodujete. Oteklina lica je najizrazitejša drugi ali tretji dan po operaciji in ne pomeni zapleta. Pacienti naj se o protibolečinski terapiji posvetujejo s svojim osebnim zobozdravnikom ali zdravnikom.

Če krvavitev kljub opisanemu postopku ne preneha, če imate hude bolečine več kot tri dni po odstranitvi zoba ali če imate visoko telesno temperaturo pa se obrnite na zobozdravnika.

ravnanje po puljenju zob_

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve