Vpišite iskalno besedo

HIGIENA OTROŠKIH ZOB

HIGIENA OTROŠKIH ZOB

HIGIENA OTROŠKIH ZOB

Raziskave kažejo, da je verjetnost, da otrok ne bo imel kariesa zgodnjega otroštva, veliko večja pri materah z zdravo ustno votlino kot pri tistih, ki imajo karies v ustni votlini. Zato se zdravje otrokovih zob začne že v času nosečnosti, nadaljuje pa takoj po rojstvu. Najboljša hrana za dojenčke je dojenje, vsekakor pa odsvetujemo namakanje dude v sadni sirup. Ravno tako otrokovim zobem škodijo razni sladki sirupi pred spanjem.

Ker si otroci zob ne morejo očistiti sami je dolžnost staršev, da jim nekje do šestega leta starosti pri tem pomagajo tako z zgledom kot s samim čiščenjem. Namestite se v položaj za otrokom, njegova glava pa naj počiva na vaši dlani. Uporabite mehko zobno ščetko s ščetinami iz najlona in za majhno zrno graha zobne kreme, ki vsebuje fluorid. Nežno čistite zobe in dlesni. Z odraščanjem otroka boste to tehniko vedno težje uporabljali, počasi pa se bodo otroci sami navadili na umivanje zob in bo vaša naloga le, da spremljate, ali to redno in pravilno počnejo sami.

Otrokom se priporoča prvi pregled pri otroškem zobozdravniku v starosti od šest do dvanajst mesecev, ko bodo otroku tudi izraščali prvi zobje.

umivanje zob otroci - zobna

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve