Vpišite iskalno besedo

PRIPOMOČKI ZA USTNO HIGIENO

PRIPOMOČKI ZA USTNO HIGIENO

PRIPOMOČKI ZA USTNO HIGIENO

Najboljši pripomočki so tisti, ki jih redno vsakodnevno uporabljate. Med pripomočke za ustno higieno sodijo zobna ščetka, zobna pasta, zobna nitka in medzobna ščetka. Priporočljivo je tudi, da občasno uporabljate ustne vode in strgalo za jezik ter zobno prho, kadar so medzobni prostori široki.

Na trgu so na voljo različne zobne ščetke, ki se med seboj ločijo po obliki, trdoti, številu ščetin in materialu iz katerega so narejene. Priporočamo, da ne izberete pretrde zobne ščetke, saj ta lahko povzroči poleg čiščenja zob tudi škodo na dlesnih. Ščetke, ki imajo prevelike glave pa težje dosežejo zadnje ploskve in tako ne sčistijo zob dovolj dobro. Ščetka naj ima več ščetin, predvsem pa je pomembno, da jo vsakih nekaj mesecev zamenjate z novo.

Številni nasveti in medijske kampanje so dosegle učinek, da se čedalje več ljudi zaveda pomena čiščenja medzobnih prostorov. Ščetkanje namreč očisti le bakterije na zunanjih ploskvah zob, zato je uporaba zobne nitke in medzobne (interdentalne) ščetke nujni del zobne higiene. Izdelki, ki jih najdete na policah drogerij in lekarn so večinoma ustrezni.

Ko si očistimo zobe, medzobne prostore in morebitna kritična mesta nam ostane še zadnje nahajališče bakterij in to je jezik. Še posebej je pomembno čiščenje jezika, če je ta razbrzdan. S strgalom za jezik zaključimo celovito ustno nego.

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services